Bel+31 20 659 7501

Mail info@will-co.nl


Postadres

Will & Co B.V.
Postbus 46
1170 AA Badhoevedorp

Bezoekadres

Dellaertlaan 24
1171 HG Badhoevedorp
Nederland


RoutebeschrijvingKvK 34061879
BTW nummers
NL001454511B01
BE0455610186


Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden

Naam:TPX - PolyMethylPentene
Omschrijving:Mitsui TPX is een semi-kristallijne kunststof met bijzondere eigenschappen, zoals:

• Zeer goede transparantheid, Zowel in het UV als zichtbare bereik. Beter dan o.a. PMMA, PS, glas.

• Hoge temperatuursbestendigheid. Het smeltpunt van TPX is 235-240 C. Hierdoor heeft TPX een ‘thermal deflection’ temperatuur die beter is dan o.a. PC en PSU.

• De chemische bestendigheid is beduidend beter dan die van PSU, PES en PEI. TPX laat zich qua chemische bestendigheid vergelijken met PP.

• TPX heeft uitstekende lossingseigenschappen dankzij een zeer lage oppervlaktespanning (24 dyne/cm). Hiermee beschikt TPX over vergelijkbare lossingseigenschappen als fluorpolymeren.

• Ook de hydrolyse bestendigheid laat zich meten met die van PSU, PES en PEI. Zowel stoom als kokend water hebben nagenoeg geen effect op de eigenschappen van TPX.

• Voor elektrische toepassingen is TPX geschikt dankzij de zeer goede elektrische isolatie en de zeer lage dielektrische constante. De dielektrische constante is zelfs vergelijkbaar met die van PTFE en LDPE.

• TPX heeft een zeer lage dichtheid, namelijk 833 kg/m3, ten opzichte van PSU en PEI betekent dit een gewichtsreductie van ruim 30%. Ten opzichte van PES zelfs bijna 40%! Dit maakt TPX, naast technisch, ook commercieel erg interessant als alternatief voor PSU, PES en PEI. TPX biedt u hiermee een kostenbesparing van 80-130%.

• Daarnaast bezit TPX ook nog uitstekende gas doorlatende eigenschappen voor groente en fruit verpakkingen. Vanzelfsprekend is TPX geschikt voor voedselcontact toepassingen.
Toepassing:TPX wordt toegepast in o.a. levensmiddelverpakkingen, magnetronschalen, laboratorium ‘glas’werk, cuvetten, cosmetica verpakkingen, LED moulds, maar ook verpakkingsfolie, lossingsfilms en -papier en diverse elektronica toepassingen.


Meer informatie? Prijsopgave of monster?
Klik hieren wij nemen z.s.m. contact met u op.

Of bel +31 (0)20 659 7501.